Nova kosa za 30 sekundi
Nanogen

Najčešće postavljena pitanja

 

Imam već prilično ogoljelo vlasište. Hoće li i meni Nanofibre pomoći?
Nanofibre prekrivaju prorijeđena područja gdje još uvijek ima nešto tankle slabe kose jer je njihov princip djelovanja da se love za vašu postojeću kosu čineći je tako izuzetno gušćom.
Ukoliko imate već previše ogoljelo područje vlasišta tada vam ne preporučamo Nanofibre jer se u tom slučaju nemaju za što naloviti, osim eventualno za rubne djelove tog prorijeđenog područja pa ćete tako postići da ono izgledalo manje.

 

 

Ispuštaju li Nanofibre boju?
Ne, iako su Nanofibre sastavljene od istog materijala kao i kosa (keratina) obojene su biljnim bojama koju čuva postojanom Colour Lock System - test je pokazo kako pri 24 satnom uronu fibri u vodu nije bilo ispuštanja boje. Sa Nanofibrama ste sigurni kako vam za vrijeme kiše ili sporta neće dolazit do stvaranja bilo kakvih mrlja i zaprljanja.

 

 

Koliko dugo će mi trajati jedan spremnik Nanofibri?
Ovisno o površini koju tretirate odnosno da li ćete ih stavljati svaki dan ili rijeđe. U prosjeku možete računati na oko 50 aplikacija. Prvi puta ćete možda potrošiti malo više dok ne uđete u rutinu. Englezi vole rači: "Manje je viš". Dakle, bolje ih je staviti manje te rukom lagano proći po tretiranom tretiranom području, kao na video zapisu, kako bi se fibre što bolje stopile s kosom. Na taj način nećete stvarati dodatno težinsko opterećenje za kosu, a i financijski će vam biti prihvatljivije. Povremeno pogledajte na prozorčić koji se nalazi na posudici kako nikada ne bi ostali bez zaliha svojih Nanofibri.

 

 

Smiju li se Nanogibre® nanositi ukoliko koristim preparate za rast kose?
Da. Ove specijalne fibre su potpuno ne-toksične te nemaju nikakav utjecaj na preparate ili lijekove za poticanje rasta kose. Nanobire® su samo kozmetički, dermatološki testiran proizvod.

 

 

Mogu li Nanofibre® umrljati bijelu košulju ili na primjer jastuk?
Ne. Fibre ne ispuštaju boju niti kada se namoče. Ukoliko vam dio fibri padne na svijetlu odjeću ili posteljinu jednostavno ih suhom ruko istresite.

 

 

Moj tata je već pomalo sjed – hoće li i njemu pristajati Nanofibre®?
Da. Najprije nanesite njegovu prirodnu boju ( npr. tamno smeđu, svijetlo smeđu...) nakon čega stavite malo sive boje (ili bjele). Fibre su potpuno suhe te će se međusobno savršeno pomješati. Ovu metodu možete korititi i za druge kombinacije boja (npr. ukoliko imate pramenove druge boje).

 

 

Kako dostavljateNanofibre®?
Nanofibre će biti dostavljene na vašu kućnu adresu kurirskom službom Overseas Express. Platit ćete kuriru, a proizvod će biti disrektno upakiran tako da nitko neće znati o kakvom je proizvodu riječ. Na paketu će samo pisati da je pošiljatelj tvrtka MIPEX d.o.o. Čakovec.

 

 

Smije li se korititi fen nakon što su Nanofibres® već nanešene?
Ukoliko se na Nanofibre stavili lak za kosu, jak vjetar ni fen neće naštetiti vašoj frizuri. No, s obzirom da se fibre preporuča staviti na suhu kosu, ne preporučamo naknadno fenirati.

 

 

Može li se kosa češljati nakon što se nanesu Nanofibre?
Da, no preporučamo da koritite češalj sa širim zubcima više radi oblikovanja frizure nego raščešljavanja. Većina korisnika radije koristi prste kako bi stilizirali frizuru.

 

 

Jesu li Nanofibre vodootporne?
Nanofibre će biti vodootporne na manju kišu i znojenje, no nisu preporučljive za kupanje ili tuširanje jer će se isprati. Osim ako ne stavite nešto više laka za kosu.

 

 

Perem kosu svaki 3. dan. Moram li svaki dan nanovo nanijeti Nanofibre?
Nanofibre su kreirane da bi ostale na vašoj kosi do prvog pranja te nema potrebe da ih svaki dan nanovo stavljate. Bilo kako bilo, uvijek postoji mogućnost da će se manja količina fibri otpustiti na području kose koje je tijekom spavanja bilo u neposrednom kontaktu sa jastukom. U tom slučaju ih slobodno dodatno nanesete na takvo područje. Nanofibire su kozmetički proizvod te su kao takve potpuno sigurne. Nemaju niti pozitivan niti negativan utjecan na vaše vlasište ni kožu.

 

 

Smijem li koristiti vosak, gel i slične proizvode zajedno sa Nanofibrama®?
Kako bi postigli najbolje rezultate, Nanofibre nanosite na suhu kosu.
Dakle, ne preporuča se korititi uz vosak, briljantin, gel i druga sredstva za stiliziranje i stvaranje "wet look-a" (mokrog izgleda). Takva sredstva sama po sebi stvaraju efekt još veće prorijeđenosti, a Nanobibre bi izgubile svoja svojstva i svrhu. No, frizuru uvijek možete učvrstiti sa lakom za kosom ili pjenom jer ne stvaraju tako masan film kao gel i vosak.
Ukoliko svejedno želite i dalje koritite gel i vosak, tada nanesite fibre tek nakon što ste nanijeli lak ili vosak kada se već malo osuše. Vrijedi isprobati.